Alles over de lening

Welkom bij het VvE fonds Den Haag!

De gemeente Den Haag stimuleert duurzaam onderhoud. Door slim en duurzaam onderhoud bespaar je energie en dus geld.

Een energiezuinige woning heeft een lagere energierekening en is comfortabeler om in te wonen. Maak daarom als Vereniging van Eigenaars (VvE) tijdens onderhoud slim gebruik van kennis en financieringen om energie en kosten te besparen. De VvE Balie in Den Haag en het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag helpen graag om van je woning een prettig thuis te maken.

Voordelen VvE lening Den Haag

  • 100% (achterstallig) onderhoud financieren
  • Mogelijk om onderhoud en verduurzaming te combineren
  • De lening heeft een vrije looptijd keuze van 10, 15 of 20 jaar.
  • Je betaalt geen afsluitkosten en je hoeft niet langs de notaris
  • Onbeperkt en boetevrij aflossen
  • Combinaties mogelijk met landelijke en regionale subsidies
  • Rentekorting vanuit de gemeente Den Haag

Een lening voor Haagse VvE’s

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag verstrekt de ‘VvE lening Den Haag II’ en is speciaal bedoeld voor VvE’s in de gemeente Den Haag. Er zijn geen eisen aan de omvang van de VvE. Je kan minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement lenen (het minimum leenbedrag per VvE bedraagt € 15.000 . Het geld kan worden besteedt aan (achterstallig) onderhoud eventueel gecombineerd met energiebesparende maatregelen. Aan jou de keuze of je de lening in 10, 15 of 20 jaar wil terug betalen.


Voor goed georganiseerde VvE’s

Om in aanmerking te komen voor een lening moet je VvE goed georganiseerd zijn. Dat betekent onder andere dat de appartementseigenaren jaarlijks vergaderen, geld reserveren voor toekomstig onderhoud en dat het financiële beheer van de VvE op orde is.

Zijn wij goed georganiseerd?

Doe de VvE Oke-test en ontdek hoe jouw VvE ervoor staat. De Haagse VvE-balie komt graag met je in contact om de verdere vervolgstappen te bespreken.

Nog niet helemaal goed georganiseerd, twijfel je of loop je ergens tegen aan? Geen probleem! De VvE balie Den Haag helpt jou en je VvE graag vrijblijvend op weg.


Maatregelen voor onderhoud en energiebesparing

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag maakt duurzaam onderhoud betaalbaar. Met de lening wordt prettig en comfortabel wonen werkelijkheid. De VvE lening mag gebruikt worden om (achterstallig) onderhoud te financieren. Denk bij (achterstallig) onderhoud aan schilderwerk, vervangen van balkons, hang- en sluitwerk, reparatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld daken en goten en (regulier) onderhoud.

Daarnaast kan de lening worden gebruikt voor de verduurzaming van de VvE. Het financieren in combinatie met (achterstallig) onderhoud is mogelijk. Denk aan maatregelen zoals, isolatie, ledverlichting of het laten plaatsen van zonnepalen. Er zijn veel maatregelen te treffen die direct bijdragen aan een lagere energierekening.


Subsidie

Er zijn diverse landelijke en regionale subsidies beschikbaar die duurzaam onderhoud stimuleren. Het is mogelijk de ''lening VvE Den Haag’’ te combineren met deze subsidies waardoor je budget aanzienlijk groter wordt.

Heb je een vraag?

De VvE-balie helpt je graag

070 353 99 31

Ma: 13.00 - 17.00 uur

Di t/m do: 9:00 - 17.00 uur

Vrij: 9:00 - 13.00 uur

Laat je gegevens achter

Een adviseur van de VvE-balie neemt contact met op.