Skip to the content

Alles over de lening

Welkom bij het VvE fonds Den Haag!

De gemeente Den Haag stimuleert duurzaam onderhoud. Door slim en duurzaam onderhoud bespaar je energie en dus geld.

Een energiezuinige woning heeft een lagere energierekening en is comfortabeler om in te wonen. Maak daarom als Vereniging van Eigenaars (VvE) tijdens onderhoud slim gebruik van kennis en financieringen om energie en kosten te besparen. De VvE Balie in Den Haag en het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag helpen graag om van je woning een prettig thuis te maken.

Voordelen VvE lening Den Haag

  • Onderhoud en verduurzaming combineren
  • De lening heeft een vrije looptijd keuze van 10, 15 of 20 jaar.
  • Je betaalt geen afsluitkosten en je hoeft niet langs de notaris
  • Onbeperkt en boetevrij aflossen
  • Combinaties mogelijk met landelijke en regionale subsidies

Een lening voor Haagse VvE’s

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag verstrekt de ‘VvE lening Den Haag’ en is speciaal bedoeld voor VvE’s met maximaal 7 appartementen. Je kan minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement lenen. Maximaal 50% van het geleende bedrag kan besteed worden aan regulier onderhoud. Minimaal 50% van de lening moet aan energiebesparende maatregelen besteed worden. Aan jou de keuze of je de lening in 10, 15 of 20 jaar wil terug betalen.

Voor goed georganiseerde VvE’s

Om in aanmerking te komen voor een lening moet je VvE goed georganiseerd zijn. Dat betekent onder andere dat de appartementseigenaren jaarlijks vergaderen, geld reserveren voor toekomstig onderhoud en dat het financiële beheer van de VvE op orde is.

Zijn wij goed georganiseerd?

Doe de VvE Oke-test en ontdek hoe jouw VvE ervoor staat. De Haagse VvE-balie komt graag met je in contact om de verdere vervolgstappen te bespreken.

Nog niet helemaal goed georganiseerd, twijfel je of loop je ergens tegen aan? Geen probleem! De VvE balie Den Haag helpt jou en je VvE graag vrijblijvend op weg.

Maatregelen voor onderhoud en energiebesparing

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag maakt duurzaam onderhoud betaalbaar. Met de lening wordt prettig en comfortabel wonen werkelijkheid. De VvE lening mag ook gebruikt worden om (achterstallig) onderhoud te financieren. Denk aan schilderwerk, vervangen van balkons, hang- en sluitwerk, kleine reparatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld daken en goten en (regulier) onderhoud.

Daarnaast moet de lening gebruikt worden voor de verduurzaming van de VvE. Zoals isolatie, ledverlichting of het laten plaatsen van zonnepalen. Er zijn veel maatregelen te treffen die direct bijdragen aan een lagere energierekening. Als VvE kun je uit meer dan 25 maatregelen kiezen. 

Subsidie

Er zijn diverse landelijke en regionale subsidies beschikbaar die duurzaam onderhoud stimuleren. Het is mogelijk de ''lening VvE Den Haag’’ te combineren met deze subsidies waardoor je budget aanzienlijk groter wordt.

Heb je een vraag?

De VvE-balie helpt je graag

070 353 99 31
Ma-vrij: 08.30 - 17.00 uur

Laat je gegevens achter
Een adviseur van de VvE-balie neemt contact met op.