Over het fonds

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag maakt duurzaam onderhoud betaalbaar. Kleine Verenigingen van Eigenaars (VvE's) in Den Haag kunnen een lening aanvragen voor het uitvoeren van duurzaam woningonderhoud. Het VvE fonds draagt daarmee bij aan kwaliteitsverbetering van woningen in Den Haag en het besparen op de energiekosten.

Aansluiten VvE wetgeving

Het Duurzaamheidsfonds sluit aan bij de wet ‘verbeteren functioneren VvE’s’. Dankzij die wet moeten VvE’s onder meer jaarlijks een bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw. De hoogte van deze reservering is gebaseerd op een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De VvE kan ook jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw reserveren.

Mede mogelijk gemaakt door Europa

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door geld vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar in het fonds. Het fonds behoort samen met de Haagse fondsen ED en FRED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. SVn is fondsmanager van deze JESSICA fondsen.

Heb je een vraag?

De VvE-balie helpt je graag

070 353 99 31

Ma-vrij: 08.30 - 17.00 uur

Laat je gegevens achter

Een adviseur van de VvE-balie neemt contact met op.