Skip to the content

Subsidie

Haagse subsidie


Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag biedt Haagse VvE's die hun gebouw willen opknappen, achterstalling onderhoud willen aanpakken of willen verduurzamen een aantrekkelijke lening. Daarnaast zijn er diverse regionale en landelijke subsidies beschikbaar die duurzaam onderhoud stimuleren. Het is mogelijk de lening VvE Den Haag te combineren met deze subsidies waardoor je budget aanzienlijk groter wordt.

De gemeente Den Haag ondersteunt VvE’s die aan de slag gaan met duurzaam onderhoud. Alle goede ideeën starten met een plan. Voor VvE’s is dat een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP). Een MDOP is een nuttig document dat jou als bewoner veel inzicht geeft over de staat van het gebouw, de kosten die gemaakt moeten worden om het gebouw te onderhouden én geeft inzicht over de kosten die bespaard kunnen worden door de juiste keuzes te maken.

Daarnaast zijn er diverse andere lokale subsidiemogelijkheden voor bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie. Heb je plannen om een dak aan te leggen dat is begroeid met planten? Ook dan kun je subsidie krijgen van de gemeente. Bekijk alle subsidie mogelijkheden op de website van de gemeente Den Haag.

Landelijke subsidie

Ook de Nederlandse overheid stimuleert duurzaam onderhoud. Zo krijg je als VvE subsidie als je minimaal 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren en is er subsidie als je investeert in een warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel. Lees alles over de mogelijkheden en voorwaarden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Heb je een vraag?

De VvE-balie helpt je graag

070 353 99 31
Ma-vrij: 08.30 - 17.00 uur

Laat je gegevens achter
Een adviseur van de VvE-balie neemt contact met op.