Skip to the content

VvE Prinsegracht

  • Aantal appartementen: 2
  • Bouwjaar pand: 1920
  • Beheer: in eigen beheer
  • Maatregelen: geïsoleerde ramen, dakisolatie, groendak, achterstallig onderhoud

VvE Prinsegracht vond de investering in duurzame maatregelen te groot om die zelf in één keer te doen. Een lening uit het VvE fonds was voor hen daarom dé manier om het toch te financieren zonder het volledige bedrag direct zelf te hoeven betalen. De eigenaren vonden het ook een prettig idee dat de lening van de VvE blijft. Bij een eventuele verhuizing neemt de koper van een appartement het over. Het pand kreeg nieuwe ramen met HR++ glas, dakisolatie en een groendak. Ook namen ze meteen noodzakelijk onderhoud mee, waaronder schilderwerk en een dakreparatie. Met de verhoogde VvE-bijdrage lost de VvE de lening af en vult het reservefonds de komende jaren verder aan voor nog meer maatregelen uit het meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP).

 VvE Fonds Den Haag  Groendak VvE Fonds Den Haag

Tips van VvE Prinsegracht

  • Maak gebruik van de VvE-balie van de gemeente Den Haag. Zij kunnen vanuit hun expertise helpen om bijvoorbeeld je VvE beter te organiseren. Het is prettig om alles goed te regelen voor je de lening aangaat, zodat je (achteraf) geen gedoe krijgt met de buren.
  • Een project kost tijd. Het opstellen van een MDOP, bedenken wat je daadwerkelijk wilt doen, leden meekrijgen, financiering regelen, offertes aanvragen: het totale proces kan zomaar anderhalf jaar of langer duren. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het voorkomt wel teleurstelling als je er vooraf rekening mee houdt.